En Bonifaci
Bofarull Paperin ha muntat un negoci de menjar ràpid. És el llogataire d’un
Truck Food, una furgoneta amb la que es desplaça a diferents events (festes
majors de petites localitats, fires, exposicions, inauguracions...) i allà
serveix a la seva clientela suculents
plats de cols de Brussel·les, una delicatessen.
Com que si fa no fa, ha passat ja un any de l’inici de la seva activitat,
el Bonifaci ha fet números i, segons sembla, la cosa ha anat així:
- - Ha pagat 350 € cada mes al propietari del Food Truck,
un rus malcarat i d’aspecte perillós anomenat Dmitri.
- - Ha pagat 660 € mensuals al seu ajudant,
Sacarino.
- - Per tal d’adquirir els plats, gots, coberts i,
evidentment, la deliciosa col, va haver de demanar diners a Feliciano, un amic.
Aquest li va prestar 10.000 €, que ja ha retornat, juntament amb 1.000 € de més
que el Feliciano va exigir per portar a terme l’operació.
- - Ha gastat en els materials anteriors 12.000 € al llarg
de l’any.
- - Els ingressos totals del negoci al llarg de tot l’any
han estat 36.780 €. Si sobra alguna cosa, és pel Bonifaci.

a) En Bonifaci, aquest any, ha guanyat 24.780€.
b) Factors de producció: Naturals: les cols de
Brussel·les. De treball i capital: el Truck Food, els coberts, gots i plats, i
els diners que va pagar a Dmitri, Sacarino i Feliciano.
c) Rendes: - Bonifaci: lloguer (pel Truck Food,
les cols i els coberts)
- Dmitri: interès (per llogar el Truck Food)
- Sacarino: salari (el que cobra per treballar)
- Feliciano: interès (per deixar-li el material)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada